I am a WIFE to a loving husband, A MAMA to our little prince, A DAUGHTER to such a caring parent, A GOOD FRIEND For a GOOD PEOPLE.

About Me

My photo
*Daughter:Sister:Wife:Mother*

My Fav Song

My weekend..

Assalamualaikum w.b.t..


Beberapa hari lagi kita akan meninggalkan tahun 2010 dan akan bermulanya tahun 2011..ramai yang start buat azam, tapi bagi saya hari-hari yang saya lalui ada 1 azam yang akan muncul dan semestinya saya akan berusaha make it happened..sebenarnya kita tak perlu menunggu tahun baru jika kita inginkan something 'wonderful' happened in our life..yang pastinya, saya inginkan yang terbaik dalam kehidupan saya..InshaAllah..semoga Allah mempermudahkan semuanya..Amin.. 


Okay la..actually baru2 ini kami se'family' menghabiskan weekend di luar kawasan..haha..I mean bukan di kk tapi di sipitang-kota belud-kudat..hari sabtu lepas, kami berada di sipitang menghadiri majlis perkahwinan cousin kepada mr hubby saya..tapi..the worst thing is, kami tak sempat bergambar dengan pengantin kerana pengantinnya kepenatan dan yang sempat kami hanya berpeluang bergambar dengan both of my mentua..hehe..hari seterusnya kami membuat trip ke kb-kudat pula dengan family dari kundasang..dan yang pastinya tujuan utama kami ialah ke Tip of Borneo Simpang Mengayau..


Sila klik link di bawah:



Ngehehe..Gambar ini sekadar hiasan..




Sekian saja untuk hari ini..InshaAllah kalau ada apa2 aktiviti lagi, picture will be shared soon..Daa ^_^

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My heart said..



Bismillahirahmanirrahim...

SAYA HANYA MANUSIA BIASA..YANG TIADA APA2 KEISTIMEWAAN..

hanya itu yang saya mampu katakan kepada orang2 yang tidak pernah sekali pun melihat kebaikan yang ada pada diri saya..bukan di buat2 ok..tp memang secara semulajadi..haha ;p

saya suka senyum daripada bercakap, erm..pendiam la ba tu kan.haha..tp kan..kalau sma orang2 a.k.a closed family, bff and orang2 yang peramah a.k.a periang memang saya kuat b'cakap, kuat b'gurau, kuat ketawa..sdh biasa kan..n saya suka bila orang mesra ni.saya pun ikut mesra jg..haha! kalau orang yang baru kenal saya maybe akan anggap saya ni sumbung..mana2 kmurang ja la kan..
tapi yang betul2 meruntun jiwa saya, rasanya bukan lagi meruntun, hancur lebur kecewa tahap gunung everest (eh, ngam ka ni ejaan sy?) sdh ni..haaa..bila ada insan ni, rasanya bukan orang lain pun..opss! bukan lg 'rasanya' tapi confirm!

tp sblm tu..minta maaf dari hujung rambut hingga ke hujung kaki..bukan utk menunjuk2, apatah lagi memburukkan orang lain, tp just meluah perasaan sedih, kecil hati dan yang seangkatan dgnnya..mohon nasihat, pandangan dan sokongan moral dari anda ^_^

susah jg jaga hati semua pihak kan..apatah lagi memuaskan hati mereka2..sedih jg hati ni bila x dpt puaskan hati mereka yang sentiasa inginkan yang TERBAIK..bila kita berbuat baik, orang x akan berapa mau heboh, tapi bila buat sedikit kesalahan or kesilapan, di sana laa masalah yg kecil akan menjaadi besar..
saya kena jaga hati banyak pihak..jadi semua jadi x ketentuan..bila di dahulukan pihak yang 1, susah pula, mesti hati mereka2 akan terguris.bkn lg terguris, luka parah kali kalau x di rawat awal2..sana la akan terjadinya isu yang x patut2 ni.

please jangan cakap belakang2 aaa..cakap depan baru kesopanan tu terserlah..ceewah! x best la dgr kena umpat2 ni...bertindak biar rasional sikit..berfikir biar secara realistik n fantastik..jangan plastik ok! haha..ada kaaa..budak2 ja yg suka cari gaduh ni..biar kita selesaikan secara 'kedewasaan' sikit..boleh kan......
jangan ada apa2 masalah, terus menuding jari tpt saya..kesian la ba saya ni..mcm laa saya jahat betul..isk..isk
faham2 laa situasi kami ni..jangan jadi 'lalat yang membusukkan daging'..suka betul laga2 kan orang..
sebenarnya byk mau d luah ni..tp mcm susah pula mau kasi keluar..t'lampau sempit sda kan tu hati, so mau keluar pun b'himpit2 sda..so kena ambil masa keluarkan satu2..biar la yg lain saya simpan dlm hati ja T_T

izinkan saya perbaiki kesilapan, jangan tambahkan dengan cerita2 hot lain pula..
izinkan saya bernafas tenang, jangan cemarkan udara dengan kata2 kurang enak di dgr..
tiada manusia yang sempurna..tp Insyaallah, kta boleh perbaiki diri spya lebih cemerlang, gemilang dan terbilang kan...
so, berbaik2 dgn semua orang walaupun mereka x mau berbaik2 dgn kita...
saya akan senyum walaupun ada sesuatu yg x kena di hati, so jgn ckp saya ni tiada perasaan...cuma saya suka 'JAGA HATI' orang..bukan jaga tepi kain orang aaa..jgn salah faham.walaupun hati saya kdg2 x kena jaga..bkn lg x kena jaga..kena lantun2 mcm bola pula..sabar ja laaaaaaa..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ILYVM Mr Hubby Fairul @ Didie :)


ǝɔɐɟ ʎɯ uo ǝןıɯs ʎɯ ʇsoן osןɐ ı n ʇsoן ı uǝɥʍ
☻♥☻
/█\/█\
.||. ||. ♥

..___̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̡_

I don't wanna Lost u..Until death do us apart..Love You Very Much!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy Time part 2 [eeja's wedding]

Saya gunakan text color warna biru, sbb best friend saya sukakan warna biru..hehe..akad nikah d0rng pd 3 december 2010..tp atas sebab masalah yg x dpt di elakkan, saya x dpt m'hadirkan diri..kmi hanya dpt attend time majlis bersanding saja..yg berlangsung keesokan harinya [4 dec 2010]..sila lihat gambar2 di bawah :


Time ni kami mula2 sampai..baru turun dari keta..ambil kenangan with hadiah utk pengantin baru dulu..belum jumpa pengantin lg.hehe
Ini baju persalinan ke-2 c eeja sda..dia yg sambut kmi d pagar rumahnya..time dia menyambut kmi, dorang baru habis b'sanding dgn persalinan warna gold..lawa c eeja kan..saya tau dia mesti penat gila time ni..haha..biasa la, sda ada pengalaman kan..hehe..ntah yg dua org d tepi sebelah kiri tu bila mau menyusul kami kan..hehe
saya dan zila lagi ;p
Nah..lagi2 kmi..haha..x puas b'gambar sma pengantin baru..senyuman saya agak terlebih time ni..ntah suara sumbang sepa yg balik2 ckp 'kambing' time ni..hahaa..tp x apa, yg penting kena nmpak ceria [konon laa]
Antara separuh yg hadir (kwn2 dr unirazak)
Yang ini, semua yang hadir..termasuk tukang ambil pic ni [future hubby c zila..hehe]..actually hubby saya pun dtg, tapi ntah d mana dia menghilangkan diri..yg tengah tu la hubby c eeja [sebelah dgn eeja]..bagai pinang d belah 2 kan..sepadan..

Saya doakan mereka sentiasa berbahagia hingga ke akhir hayat, dan sentiasa di murahkan rezeki..Amin..happy bila dpt b'kumpul ramai2 dgn kawan2 seperjuangan..semoga kita di ketemukan lg di lain hari..Insyaallah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy Time part 1

Assalamualaikum w.b.t ^_^

macam lama sda saya tidak mengupdate blog saya yg tersayang ni..actually tiada apa2 yg menghalang saya drpd tidak meluangkan masa utk blogging..tapi..masa jak yg tidak sesuai..bila teringin m'update, ada2 jak hal yg x dpt di elakkan..seperti yg kamu tgk, sebelum ni saya ada sertakan link utk album2 dr friendster..sila2 laa view walaupun album tu hanya album kenangan tapi tetap jadi pujaan..hoho ^^

Hari ini 1 Muharam 1432H..hari ke 341 dlm tahun 2010..semoga dengan kehadiran tahun baru ini, mudah2an kita mencapai apa yg kita inginkan..pertingkatkan dan carilah ilmu x kira ilmu agama ataupun ilmu dunia dgn ikhlas..bykkan ilmu2 akhirat utk bekalan kita di 'alam' sana..Insyaallah..

oo ya..di bawah saya ada sertakan antara picture2 kenangan yg sempat saya grab dr album2 kawan2 yg lain [UniRazak annual dinner and pic my best friend on her wedding]

Time annual dinner UniRazak bln november 2010..ni laa kali terakhir saya melibatkan diri dgn apa2 jua aktiviti unirazak..tahun depan if saya mahu turut serta pun, sbg OUTSIDER sda..best moment with my best friend ^_^
3 0f us..hnya kmi yg available menghadirkan diri time ni..ada kawan2 lain yg x dpt dtg..termasuk hubby saya yg tercinta..huhu..yg depan tu c yan, yg tengah zila and yg belakang tu..saya lah..hehe..Ch0mel kan dorang..best kawan dgn d0rng ni..rasa mcm 'heaven' jak..hoho..tpi sayangnya kawan2 yang lain x ada..if ada, mesti lg happening..x pa..lain kali bole buat reunion ramai2 ^_^
Opsss..saya with zila..anggun dgn dress hitam..oh, sy mmg tersangat ADDICT with WHITE! jgn hairan..skg if jalan shopping saya suka mencari baju putih sahaja..tp if terjumpa baju warna lain, mmg TERbeli jg..haha..tersimpang pula cerita psl annual dinner ni..jom kita kembali ke landasan betul..
Oh ini pic terakhir yg saya dpt upload utk hari ini..kalau ada masa saya upload lg ^_^
yg pink+purple tu kawan se 'unirazak' ian..hehe..ziah namanya..seperti biasa zila pun ada..mcm xda pula pic saya berdua dgn yan..hehe..nnti saya upload lg ya..apa2 pun, semoga persahabatn yg kita bina ini x setakat d Unirazak ja, biar sampai bila2..keep in touch friend! ^_^

Ok! picture wedding c khadijah Junaidi saya upload di entri seterusnya..check it out!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.........................................................................................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WSB

WSB