I am a WIFE to a loving husband, A MAMA to our little prince, A DAUGHTER to such a caring parent, A GOOD FRIEND For a GOOD PEOPLE.

About Me

My photo
*Daughter:Sister:Wife:Mother*

My Fav Song

My weekend..

Assalamualaikum w.b.t..


Beberapa hari lagi kita akan meninggalkan tahun 2010 dan akan bermulanya tahun 2011..ramai yang start buat azam, tapi bagi saya hari-hari yang saya lalui ada 1 azam yang akan muncul dan semestinya saya akan berusaha make it happened..sebenarnya kita tak perlu menunggu tahun baru jika kita inginkan something 'wonderful' happened in our life..yang pastinya, saya inginkan yang terbaik dalam kehidupan saya..InshaAllah..semoga Allah mempermudahkan semuanya..Amin.. 


Okay la..actually baru2 ini kami se'family' menghabiskan weekend di luar kawasan..haha..I mean bukan di kk tapi di sipitang-kota belud-kudat..hari sabtu lepas, kami berada di sipitang menghadiri majlis perkahwinan cousin kepada mr hubby saya..tapi..the worst thing is, kami tak sempat bergambar dengan pengantin kerana pengantinnya kepenatan dan yang sempat kami hanya berpeluang bergambar dengan both of my mentua..hehe..hari seterusnya kami membuat trip ke kb-kudat pula dengan family dari kundasang..dan yang pastinya tujuan utama kami ialah ke Tip of Borneo Simpang Mengayau..


Sila klik link di bawah:



Ngehehe..Gambar ini sekadar hiasan..




Sekian saja untuk hari ini..InshaAllah kalau ada apa2 aktiviti lagi, picture will be shared soon..Daa ^_^

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

My heart said..



Bismillahirahmanirrahim...

SAYA HANYA MANUSIA BIASA..YANG TIADA APA2 KEISTIMEWAAN..

hanya itu yang saya mampu katakan kepada orang2 yang tidak pernah sekali pun melihat kebaikan yang ada pada diri saya..bukan di buat2 ok..tp memang secara semulajadi..haha ;p

saya suka senyum daripada bercakap, erm..pendiam la ba tu kan.haha..tp kan..kalau sma orang2 a.k.a closed family, bff and orang2 yang peramah a.k.a periang memang saya kuat b'cakap, kuat b'gurau, kuat ketawa..sdh biasa kan..n saya suka bila orang mesra ni.saya pun ikut mesra jg..haha! kalau orang yang baru kenal saya maybe akan anggap saya ni sumbung..mana2 kmurang ja la kan..
tapi yang betul2 meruntun jiwa saya, rasanya bukan lagi meruntun, hancur lebur kecewa tahap gunung everest (eh, ngam ka ni ejaan sy?) sdh ni..haaa..bila ada insan ni, rasanya bukan orang lain pun..opss! bukan lg 'rasanya' tapi confirm!

tp sblm tu..minta maaf dari hujung rambut hingga ke hujung kaki..bukan utk menunjuk2, apatah lagi memburukkan orang lain, tp just meluah perasaan sedih, kecil hati dan yang seangkatan dgnnya..mohon nasihat, pandangan dan sokongan moral dari anda ^_^

susah jg jaga hati semua pihak kan..apatah lagi memuaskan hati mereka2..sedih jg hati ni bila x dpt puaskan hati mereka yang sentiasa inginkan yang TERBAIK..bila kita berbuat baik, orang x akan berapa mau heboh, tapi bila buat sedikit kesalahan or kesilapan, di sana laa masalah yg kecil akan menjaadi besar..
saya kena jaga hati banyak pihak..jadi semua jadi x ketentuan..bila di dahulukan pihak yang 1, susah pula, mesti hati mereka2 akan terguris.bkn lg terguris, luka parah kali kalau x di rawat awal2..sana la akan terjadinya isu yang x patut2 ni.

please jangan cakap belakang2 aaa..cakap depan baru kesopanan tu terserlah..ceewah! x best la dgr kena umpat2 ni...bertindak biar rasional sikit..berfikir biar secara realistik n fantastik..jangan plastik ok! haha..ada kaaa..budak2 ja yg suka cari gaduh ni..biar kita selesaikan secara 'kedewasaan' sikit..boleh kan......
jangan ada apa2 masalah, terus menuding jari tpt saya..kesian la ba saya ni..mcm laa saya jahat betul..isk..isk
faham2 laa situasi kami ni..jangan jadi 'lalat yang membusukkan daging'..suka betul laga2 kan orang..
sebenarnya byk mau d luah ni..tp mcm susah pula mau kasi keluar..t'lampau sempit sda kan tu hati, so mau keluar pun b'himpit2 sda..so kena ambil masa keluarkan satu2..biar la yg lain saya simpan dlm hati ja T_T

izinkan saya perbaiki kesilapan, jangan tambahkan dengan cerita2 hot lain pula..
izinkan saya bernafas tenang, jangan cemarkan udara dengan kata2 kurang enak di dgr..
tiada manusia yang sempurna..tp Insyaallah, kta boleh perbaiki diri spya lebih cemerlang, gemilang dan terbilang kan...
so, berbaik2 dgn semua orang walaupun mereka x mau berbaik2 dgn kita...
saya akan senyum walaupun ada sesuatu yg x kena di hati, so jgn ckp saya ni tiada perasaan...cuma saya suka 'JAGA HATI' orang..bukan jaga tepi kain orang aaa..jgn salah faham.walaupun hati saya kdg2 x kena jaga..bkn lg x kena jaga..kena lantun2 mcm bola pula..sabar ja laaaaaaa..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

ILYVM Mr Hubby Fairul @ Didie :)


ǝɔɐɟ ʎɯ uo ǝןıɯs ʎɯ ʇsoן osןɐ ı n ʇsoן ı uǝɥʍ
☻♥☻
/█\/█\
.||. ||. ♥

..___̴ı̴̴̡̡̡ ̡͌l̡̡̡ ̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̡_

I don't wanna Lost u..Until death do us apart..Love You Very Much!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy Time part 2 [eeja's wedding]

Saya gunakan text color warna biru, sbb best friend saya sukakan warna biru..hehe..akad nikah d0rng pd 3 december 2010..tp atas sebab masalah yg x dpt di elakkan, saya x dpt m'hadirkan diri..kmi hanya dpt attend time majlis bersanding saja..yg berlangsung keesokan harinya [4 dec 2010]..sila lihat gambar2 di bawah :


Time ni kami mula2 sampai..baru turun dari keta..ambil kenangan with hadiah utk pengantin baru dulu..belum jumpa pengantin lg.hehe
Ini baju persalinan ke-2 c eeja sda..dia yg sambut kmi d pagar rumahnya..time dia menyambut kmi, dorang baru habis b'sanding dgn persalinan warna gold..lawa c eeja kan..saya tau dia mesti penat gila time ni..haha..biasa la, sda ada pengalaman kan..hehe..ntah yg dua org d tepi sebelah kiri tu bila mau menyusul kami kan..hehe
saya dan zila lagi ;p
Nah..lagi2 kmi..haha..x puas b'gambar sma pengantin baru..senyuman saya agak terlebih time ni..ntah suara sumbang sepa yg balik2 ckp 'kambing' time ni..hahaa..tp x apa, yg penting kena nmpak ceria [konon laa]
Antara separuh yg hadir (kwn2 dr unirazak)
Yang ini, semua yang hadir..termasuk tukang ambil pic ni [future hubby c zila..hehe]..actually hubby saya pun dtg, tapi ntah d mana dia menghilangkan diri..yg tengah tu la hubby c eeja [sebelah dgn eeja]..bagai pinang d belah 2 kan..sepadan..

Saya doakan mereka sentiasa berbahagia hingga ke akhir hayat, dan sentiasa di murahkan rezeki..Amin..happy bila dpt b'kumpul ramai2 dgn kawan2 seperjuangan..semoga kita di ketemukan lg di lain hari..Insyaallah..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Happy Time part 1

Assalamualaikum w.b.t ^_^

macam lama sda saya tidak mengupdate blog saya yg tersayang ni..actually tiada apa2 yg menghalang saya drpd tidak meluangkan masa utk blogging..tapi..masa jak yg tidak sesuai..bila teringin m'update, ada2 jak hal yg x dpt di elakkan..seperti yg kamu tgk, sebelum ni saya ada sertakan link utk album2 dr friendster..sila2 laa view walaupun album tu hanya album kenangan tapi tetap jadi pujaan..hoho ^^

Hari ini 1 Muharam 1432H..hari ke 341 dlm tahun 2010..semoga dengan kehadiran tahun baru ini, mudah2an kita mencapai apa yg kita inginkan..pertingkatkan dan carilah ilmu x kira ilmu agama ataupun ilmu dunia dgn ikhlas..bykkan ilmu2 akhirat utk bekalan kita di 'alam' sana..Insyaallah..

oo ya..di bawah saya ada sertakan antara picture2 kenangan yg sempat saya grab dr album2 kawan2 yg lain [UniRazak annual dinner and pic my best friend on her wedding]

Time annual dinner UniRazak bln november 2010..ni laa kali terakhir saya melibatkan diri dgn apa2 jua aktiviti unirazak..tahun depan if saya mahu turut serta pun, sbg OUTSIDER sda..best moment with my best friend ^_^
3 0f us..hnya kmi yg available menghadirkan diri time ni..ada kawan2 lain yg x dpt dtg..termasuk hubby saya yg tercinta..huhu..yg depan tu c yan, yg tengah zila and yg belakang tu..saya lah..hehe..Ch0mel kan dorang..best kawan dgn d0rng ni..rasa mcm 'heaven' jak..hoho..tpi sayangnya kawan2 yang lain x ada..if ada, mesti lg happening..x pa..lain kali bole buat reunion ramai2 ^_^
Opsss..saya with zila..anggun dgn dress hitam..oh, sy mmg tersangat ADDICT with WHITE! jgn hairan..skg if jalan shopping saya suka mencari baju putih sahaja..tp if terjumpa baju warna lain, mmg TERbeli jg..haha..tersimpang pula cerita psl annual dinner ni..jom kita kembali ke landasan betul..
Oh ini pic terakhir yg saya dpt upload utk hari ini..kalau ada masa saya upload lg ^_^
yg pink+purple tu kawan se 'unirazak' ian..hehe..ziah namanya..seperti biasa zila pun ada..mcm xda pula pic saya berdua dgn yan..hehe..nnti saya upload lg ya..apa2 pun, semoga persahabatn yg kita bina ini x setakat d Unirazak ja, biar sampai bila2..keep in touch friend! ^_^

Ok! picture wedding c khadijah Junaidi saya upload di entri seterusnya..check it out!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Its Friday..

Saya seorang anak perempuan kepada ibubapa saya, Jasry Madani dan Masnah Mayor, seorang adik kepada empat orang abang, kakak saya dan kakak kepada adik perempuan saya..seorang isteri yang mencintai sepenuh hati kepada Fairul bin Ahmad, ibu kepada anak lelaki kami Danish Darwisy Irsyad, kawan baik kepada kawan-kawan baik saya, saudara kepda saudara-saudara saya dan yang paling penting saya hanyalah seorang hamba yang kerdil di sisi-Nya.

SelaMaT MenJaLaNi IbaDah PuaSa Di BulaN RamaDhaN YanG PenuH MuLia Ini...



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Just for women..

while i'm doing my assignment, i saw this quote..the lovely quote i think..huhu..for all women out there..here for you..read and think it..because you enormously valuable ^_^

Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will lie under the stars and listen to your heartbeat, or will stay awake just to watch you sleep… wait for the boy who kisses your forehead, who wants to show you off to the world when you are in sweats, who holds your hand in front of his friends, who thinks you’ re just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding you of how much he cares and how lucky he is to have YOU… The one who turns to his friends and says, thats her…

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

June 2010

baru2 ini berlangsungnya majlis perkahwinan kakak tersyg sy Alverna Jasry dan suaminya Faizal Abdul Rasul..semoga perkahwinan mereka sntiasa bahagia dunia akhirat dan d kurniakan cahaya mata yang cumil2..hehehe..d bawah antara gambar2 yg sempat aku ‘curi’ dr tukang gambar professional ..miahaha..


wahahaha..pic hero jr ku ni hanya hiasan semata2 (penyeri gambar2 kawin kakaku..hehe)


ni dia SB 707 A..keta pengantin dr pihak kmi..keta pengantin d blkng tu keta pengantin dr pihak lelaki..707 fav no ku..huehuehue ^^,

ni time nikah..seperti kmi dulu, dorang pun nikah d Masjid Jamek Kundasang..hnya sekali lafaz, kakakku sah menjadi isteri kpd suaminya..hehe

pic ni time majlis persandingan siang..tema nya purple..simple but nice..yg penting semuanya selamat..

adik beradik pengantin ppuan..ada dua orang yg tiada..gara2 dua abgku kepenatan, yg 1 penat menyiapkan pelamin smpai subuh, yg 1 tukang masak time majlis tu..so, dorang dgn siuknya tdur dlm bilik..huhu

hanya dua pasangan laki bini yg complete..yg baju putih tu (abg sulung) bininya tengah sibuk dlm rumah dgn 3 ank dorang..so, hnya kmi yg complete dgn ank masing2..heee ^^,


Lastly..ni dia time majlis persandingan mlm..pic ni telah aku edit..kasi cantik sikit pic ni..simple tapi cantik kann..haha..anyway, semoga perkahwinan mereka d berkati-Nya dan bahagia smpai bila2..welcome to the club my sis!!! cepat2 masuk club mama pula..hehehe..^___^


seperti biasa, byk lg pic2 lain..tp kalau mo tgk pic lebih byk..sila layari facebook sy ya..daaa ^^,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Rahsia seorang lelaki..

Tanda Lelaki Belum Sedia Kahwin



Tanda-tanda Lelaki Yang Belum Bersedia Untuk Bernikah


 1. Terus 'tutup mulut' apabila anda bertanya kepadanya mengenai kesediaannya untuk berumahtangga.



2. Tidak pernah ada niat untuk menemui orang tua anda walaupun anda sudah berusaha untuk mempertemukan dengan orang tua anda.

3. Tidak pernah memegang janji. Melupakan dan membatalkan janji dengan anda bukan perkara yang menganggu fikirannya

4. Tidak pernah benar-benar memerlukan orang lain. Mungkin dia banyak teman atau sanak saudara, tapi tidak ada yang benar-benar akrab dan dekat dengannya. Jadi, dia memang tidak mengerti makna 'ikatan'

5. Jarang memperkenalkan anda kepada kenalannya.

6. Mudah bercinta dengan wanita lain.

7. Tidak pernah membincangkan masalah peribadinya dengan anda. Juga tidak mengizinkan anda untuk mengetahui masalah peribadinya dengan anda.

 8. Terlalu menganggap bahawa segala-galanya mesti sempurna.

9. Berulangkali dia menceritakan mengenai keburukan-keburukan dirinya kepada anda.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

S.Y.U.K.U.R



bila sendirian begini, byk yg saya fikirkan..bukan saja diri sendiri, hubby n baby kami, tapi semua benda terlintas di fikiran..betul jgk cakap c mr hubby..semua perkara yg pernah terjadi sebelum ni semua ada hikmahnya..saya bersyukur dengan kehidupan kami sekarang..


macam2 dugaan datang..beberapa bulan sblm kmi kahwin pun still dugaan datang (2008)..Allah sengaja menguji setiap hamba-Nya..tapi saya tabah menghadapi semuanya..Allah takkan menguji d luar kemampuan setiap hamba2-Nya..bila seorang hamba Allah ni betul2 menguji kesabaran diri ini yg sdh bergelar isteri, saya positifkan fikiran..yang saya tahu, semuanya ada hikmah d sebalik kejadian..

saya ingatkan bila kami sda berkahwin, mulut orang akan d tutup..tapi lain lagi masalahnya..ada pula orang yg masih x puas hati..masih berkata itu ini..smpai memfitnah..saya still bersabar, sebab saya tahu, mereka takkan sedar perbuatan mereka tu..saya just doakan, mudah2an mereka mendapat yg terbaik dalam kehidupan mereka..walaupun smpai sekarang hati ni masih terluka dgn perbuatan mereka, saya tetap berbuat baik and lupakan segala ayat2 yg pernah dikeluarkan dr mulut mereka..

Alhamdulillah..bkn saya berbangga dgn kehidupan sekarang, tapi bersyukur..orang yg suatu ketika dahulu yg pernah memfitnah, memburuk2 kan saya and hubby, yg x pernah puas hati tpt kmi, kini masih terkapai2 mencari kehidupan sendiri..setiap perbuatan Allah balas setimpal dgn perbuatannya..mudah2an Allah murahkan rezeki kita semua..InsyaAllah..

Terima kasih kpd org2 yg pernah khianati kami, memburuk2 kan kmi, dan yg sewaktu dengan semua perbuatan yg kurang bagus.sebenarnya, setiap ayat yg kamu keluarkan, setiap itu lah Allah membuka rezeki buat kami..kebahagiaan yg kami kecapi sekarang, hasil dari umpatan2 anda yg x pernah berpuas hati melihat kebahagiaan org lain..saya bersyukur, InsyaAllah saya akan pertahankan kebahagiaan ini hingga ke akhir hayat..Insyaallah..

kita x tahu apa yg ada di depan kita, kita x tahu apa yg bakal terjadi d kehidupan masa akan datang, setiap kehidupan ada kalanya d bawah, ada kalanya d atas, lumrah kehidupan ada pasang surutnya..saya sentiasa berdoa yang terbaik utk kami sekeluarga, berusaha utk menggapai semua kejayaan yg bakal menjadi milik saya..InsyaAllah..mudah2an Allah sentiasa permudahkan segala urusan kami, dunia dan akhirat..Amin..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

I LIVE MY LIFE FOR YOU ♥♥♥


Nurul ♥♥♥ Fairul

we're still in love..even almost 2 years we're getting married..i'm praying for our happiness last forever and hereafter..until death do us apart..InsyaAllah..☺


♫ ♫ ♫ ♫

you know you’re everything to me and I could never see



The two of us apart



And you know I give myself to you and no matter what you do



I promise you my heart



I’ve built my world around you and I want you to know



I need you like I’ve never needed anyone before



Chorus:



I live my life for you



I wanna be by your side in everything that you do



And if there’s only one thing you can believe is true



I live my life for you



I dedicate my life to you, you know that I would die for you



But our love would last forever



And I will always be with you and there is nothing we can’t do



As long as we’re together



I just can’t live without you and I want you to know



I need you like I’ve never needed anyone before



Chorus



i’ve built my world around u and i want you to know



i need u live i never needed anyone before



chorus



i live my life for you



i live my life for u ♥♥



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

SeriousLy...at this moment..

I miss My Danish Darwisy Irsyad.......


I ReaLLy LoVe ThEm..whose giving me much more inspiration and strenght..my hubby and our beloved son..^^

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Hampir ke Situ..

Aku sadar bukan mudah

Untuk mengejar mimpi indah

Pernah suatu ketika dulu

Ku punya harapan besar

Kini aku tak pasti

Dapatkan ku miliki



Sudah jauh kita tempuh

Kekalkanlah impian lalu

Mungkin ada hikmat

Yang akan menunggu

Di penghujung jalan

Biar nanti kecewa

Setidak-tidaknya mencuba


Jika halangan menduga perjalanan kita

Janganlah kau putus asa

Karena ku ada di sisi setia menemani

Andai semangatmu gugur

Genggamlah tanganku

Kita hampir ke situ



Adakala ku terasa

Ketabahan tak setegar

Tetapi apakan daya

Berhenti separuh jalan

Percayalah padaku

Aku yakin kita mampu

Biar orang katakan

Rapuhnya harapan

Bukan mereka tentukan lagi

Kau ada aku dan aku punya kamu

Amanlah akhirnya tetap bersama

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

GooD MoRniNg WoRLd......

Good Bye March..Welcome April..




Ya Allah, permudahkan segala urusanku, murahkan rezekiku d bulan ini, d tahun ini dan seterusnya..

kepada suami tercinta, saya tahu dia penat sejak akhir2 ini..bebanan tugasnya m'limitkan dia berehat lebih lama..harap2 abg dapat ambil cuti next week..sabar ya ^_^..mmg begitu cabarannya bila b'kerja..i love u..

Ya Allah, selamatkan la perjalanan pergi dan balik suamiku
dekatkanlah rezeki yg suamiku cari
eratkanlah kasih sayang antara kami berdua
bantulah suamiku sewaktu aku tak mampu membantunya
elakkanlah suamiku daripada teringin melakukan perkara yg Engkau tegah
cenderungkanlah hatinya melakukan perkara yg Engkau perintahkan..
Amin..

Aku b'syukur dgn apa yg Engkau berikan..Rezeki yg Engkau beri..Mudah-mudahan rezeki kami 1 family akan lebih murah selepas ni..Amin..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Jadikan kata2 ini sbg semangat..n_n

In life there are people that will hurt us and cause us pain,



but we must learn to forgive and forget and not hold grudges.



In life there are mistakes we will make,


but we must learn from our wrongs and grow from them.



In life there are regrets we will have to live with,


but we must learn to leave the past behind and realize it is something we can't change.



In life there are people we will loose forever and can't have back,


but we must learn to let go & move on.


In life there are going to be obstacles that will cause interference,


but we must learn to overcome these challenges and grow stronger.



In life there are fears that will hold us back from what we want,


but we must learn to fight them with the courage from within.



God holds our lives in His hands. He holds the key to our future.


Only He knows our fate.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

.........................................................................................

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

nuffnang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

WSB

WSB